pinnacles en rottnest island
Blijf op de hoogte en volg Jan en Annie
11 November 2007 | Australië, Perth
Hier is het ook stormachtig geweest hoor!!! maar dat lezen jullie zo wel.
Eerst even over de toetjes van Bab.... nou die zijn vreselijk ..... lekker.... dus je begrijpt het wel, de kilo's vliegen eraan ook al lopen we heel veel en fietsen we ook heel wat af. Annie heeft nu maar een broek met elastiek in de taille gekocht en heeft de toetjes nu afgezworen,alleen fruit eet ze nog wel. Bab vind dit erg lullig maar goed. Anders moeten we nog extra aan overgewicht betalen.
7 november zijn we naar de pinnacles geweest met Bab. De busreis ging eerst langs een klooster dorp daar hadden we early coffee gemaakt door de chauffeur himself. Het nadeel is dat er hier erg veel kleine vliegen zijn die heel vervelend zijn en vies smaken (volgens Jan. Het museum bij het klooster was tijdelijk gesloten, ze zaten zonder electriciteit (in de middle of nowhere). Misschien hadden ze de rekening niet op tijd betaald, maar volgens ons zaten de monniken te bidden voor nieuwe electriciteit. Vandaar zijn we naar een droogbloemenfarm gereden. Daar zorgde de chauffeur voor een heerlijke lunch terwijl wij uitleg kregen vwb de werkzaamheden op de farm. 'smiddags doorgereden naar de pinnacles, dat zijn zuilen van geel en witzand die vlak bij de oceaan door het water en de wind gevormd zijn heel mooi allemaal. Ook hebben we nog een prachtige baai bij de oceaan bezocht. Het weer was precies goed 25 graden en een lekker windje.
De volgende dag hebben we rustig aan gedaan want vrijdag zijn (9 november) we naar Rotnest Island gevaren, dat was de beste dag want er was niet zoveel wind voorspeld maar die voorspellingen zijn al net zo slecht als bij ons (HAHA). Op de heenreis hadden we een rustige oceaan het was rond de 30 graden, lichte zeebries dus goed te doen. Silvana had fietsen voor ons geregeld dus eenmaal op het eiland aangekomen zijn we heerlijk gaan fietsen maar.......... het was net als op Texel op de heenweg wind tegen en terug...... natuurlijk ook. En het was best wel heuvelachtig dus af en toe best wel flink doortrappen maar het eiland is prachtig, bij iedere bocht weer een prachtige baai met goudgeel zand en alle kleuren blauw oceaanwater. Onderweg liep er nog een grote leguaan over de weg maar hij viel ons gelukkig niet aan (haha).
Heerlijk gezwommen in de baai, een fantastische dag gewoon. Om 4.30 uur de boot terug............ nou dat hebben we geweten, de wind was aardig aangewakkerd en het leek wel of we in een 8baan zaten, je maag kwam af en toe aardig omhoog. Het water sloeg over de boot heen, was blij toen er land in zicht kwam.
Zaterdag zijn we 's middags wezen bowlen, Jan natuurlijk in good shape en natuurlijk gewonnen. Het was gister 34 graden. Vandaag niet wezen golfen want het is 37 graden. We hebben aan de oceaan in een restaurant ontbeten en daarna heeft Ingrid ons nog een toer naar een toeristisch oceaanstadje gegeven. prachtig weer, heerlijk water. Nu zitten we bij haar pool te genieten van een lekker koel pilsje.
Morgen nog ff naar het casino, voor extra vakantiegeld en dinsdag half4 vliegen we naar Sydney.
Wordt vervolgd,
groetjes, Jan en An en Bab en de rest van de familie (de Aussies)
11 November 2007 - 20:02
Ans En Ben:
Ha lui,ik dacht dat het voorjaar was bij de aussie"s maar dit lijkt bijna een hittegolf,en hoe kun je nou nog aankomen{in gewicht}als je op dit tempo door australie race"t.Veel succes met gokken en laat de bank maar ploffen...Have fun
Groeten Ans en Ben -
12 November 2007 - 12:00
Kees En Lenie:
Hoi Jan en An, wat een tempo dan moeten de kilo's er toch afvliegen zou je zeggen. Hou ruimte voor speculaas en marsepein. Je moet straks vakantie nemen om al die indrukken te verwerken. Volgende week elfstedentocht.
Groetjes
12 November 2007 - 19:59
Zeger En Henk:
Zo, jullie zijn inmiddels "binnen" natuurlijk. Het casino leeggehaald, dus dat betekent voorlopig nog niet naar Nederland terug?
Heerlijk hoor dat mooie warme weer. Daar houden wij ook zo van maar hier is het een beetje pet. Na de Noordwesterstorm stond de Slufter vrijdag helemaal vol. Uit school vandaan snel even wezen kijken en wat foto's gemaakt.
Genieten maar van alles wat jullie doen en wat er op je pad komt.
Groeten, Zeger en Henk. -
13 November 2007 - 17:44
Barbara:
Vandaag zijn ze naar Sydney gevlogen. dus oost australië gaan ze nu verkennen.
nu is er 10 uur tijdsverschil om het ons makkelijk te maken